aanloper·alledag·beestenboel·bezoek·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierengedrag·dierenoppas·dierenopvang·dierenverzorging·ganzen·geluk·genieten·huisdieren·Humor·jaloezie·kater·katten·katten voeren·kattenstreken·mijmering·poezen·sfeer·tuinbezoekers·tuingans·vis·zintuigen

Gebakken vis

Iedere vrijdag na het werk gaat manlief bij de visboer langs.

Ikzelf ben gek op maatjes en zo af en toe een bakje kibbeling maar hij gaat altijd voor gebakken vis.

Dus toen we hier, in het laatste restje zon van een vrijdagmiddag, van aan het genieten waren meldde zich ineens een onverwachte gast.

We hadden intussen al publiek, bestaande uit Saartje en Maudje en natuurlijk Piep. Heel geïnteresseerd zaten de poezendames braaf te wachten op een stukje van iets wat voor hen ongelooflijk aantrekkelijk rook. (Daar verschillen de meningen een beetje over. Ikzelf vind dit namelijk enorm stinken. Maar goed, ieder zijn ding.) En Piep moet er natuurlijk ook altijd bij zijn wanneer iedereen zich rondom ons heeft verzameld. In dit geval zo dicht mogelijk dobberend langs de rand van het zwembad, puur een kwestie van jaloezie. Want stel ze zou eens worden vergeten…

Maar goed. De lucht van de vis had blijkbaar ook op Snor een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Want zonder dat we dit in de gaten hebben gehad, zat hij ineens tussen onze stoelen in en mauwde hij eens heel zachtjes als om te zeggen ‘kijk eens, ik ben er ook nog…’ We stonden paf. Manlief brak een stukje vis af voor alle aanwezigen (behalve Piep) en de reacties waren nogal uiteenlopend. Saartje at er een beetje van en liet het toen liggen. Maudje is onze vuilbak dus die at eerst haar eigen stukje op en schrokte toen snel dat van Saartje erachter aan. En Snor was sneller dan het licht. Ik heb niet eens kunnen zien dat hij de vis kreeg en opat. Wel dat hij daarna eventjes in manliefs vingers beet en ze daarna likte.

Het is niet te geloven! Weer een mijlpaal bereikt met meneertje.

Natuurlijk was op dat moment het hek van de dam en heeft manlief hem uiteindelijk de hele gebakken vis gevoerd! Onze meisjes bleken toch meer geïnteresseerd te zijn in mijn maatjes. Dus iedereen was tevreden. Behalve manlief want zijn vis was op. Zelf opgevoerd maar toch. Bleef de kibbeling voor hem over als troostbakje. Ach ja, het kan slechter natuurlijk.

En nu krijgt Snor iedere vrijdag gebakken vis.

Het kan dus toch nog gekker…

Advertentie

Een gedachte over “Gebakken vis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.