actielijst·beestenboel·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·Column·dieren·dierengedrag·dierenzorgen·fijne feestdagen·genieten·huisdieren·Humor·kattekwaad·katten·kattenstreken·kattenzorgen·kerst·kerstboom·klussen·natuur·ondeugend·to do

De Kerstboom

Sinterklaaszaterdag zijn we de kerstboom gaan halen. Er was nu eenmaal even tijd voor op dat moment. We nemen er altijd eentje met kluit. Zo kunnen we hem na de kerstdagen in de volle grond zetten en hem eventueel volgend jaar weer gebruiken.

12299120_1008758149188782_1406408128837541442_nThuis aangekomen een flinke pot gezocht. Terwijl we hiermee bezig waren lag de boom op het gazon en vond Saartje het nodig om hem eens grondig te onderzoeken. Wat ons ter plekke deed besluiten om als we hem in de pot hadden gezet, hem ook maar meteen binnen te zetten. Ook al kan ik hem pas ergens komende week gaan optuigen. We zijn bang dat Snorrie het waarschijnlijk noodzakelijk acht om de boom te kenmerken met zijn geurtjes. En daar hebben we echt geen zin in. Ik krijg hier dan meteen beeld bij. Zit je lekker in de kamer, kachel aan, wordt het al wat warmer in de kamer en begint die boom ineens te stinken. Nee, dankjewel. Dan maar even een kale boom in de kamer.

Dinsdags heb ik tijd om aan de boom te beginnen. En dat betekent dat ik eerst alle spullen van de zolder naar beneden moet gaan transporteren. Een heel karwei want ik moet 2 trappen op en af de hele tijd. Maar voordat ik hiermee kan beginnen moet ik me eerst een weg banen door de carnavalsspullen. En nu ik hier toch mee bezig ben besluit ik om ze dan ook maar meteen uit te zoeken. Mocht er nog een carnavalsmarkt komen dan kan ik ze hier misschien aan kwijt en anders plan ik me dat in voor volgend seizoen.

Dit neemt zo’n beetje de hele morgen in beslag en ondertussen hangt er nog geen bal in de boom.

Saartje en Maudje zijn zich al eens komen melden voor hun middageten. Maar als ik dan eindelijk besluit om hun te gaan voeren ben ik toch al weer een uurtje verder. Shame on me.

Dat met die boom wordt vandaag dus niks.

Ik neem zelf toch ook maar even een boterham, check mijn mail en voordat ik het weet ben ik weer een uur verder met mijn werk.

Dan ga ik nu toch echt even met Luca wandelen. Dat is er al twee dagen bij ingeschoten door het Sinterklaasgeweld.

En dus weet ik dat de boom optuigen later deze week gaat plaatsvinden. Als ik zo meteen terug ben met Luca staat Snor op me te wachten en begint het al donker te worden. Daarna snel naar Piep die daarna weer naar de wei moet. De ganzen moeten worden gevoerd en als het dan al donker is kan het luikje van de kippen ook meteen dicht. Dan weer naar binnen om te koken. Hout halen voor de kachel. En dan werk ik nog even aan de computer tot manlief thuis komt en we kunnen eten.

En ja, dan is de dag om voordat je het weet.

Misschien lukt het me morgen om de boom versierd te krijgen…..

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.