bijen

Hey, hoi, hallo…

Alle begin is moeilijk nietwaar? En dat geldt ook voor dit eerste blog na heel lange tijd. Maar ik ga het proberen. Met een blog zo af en toe. Of een foto. Of iets anders wat ik met jullie wil delen.

Er is veel gebeurd afgelopen maanden. Ik zou daarover kunnen schrijven natuurlijk maar dat doe ik niet. Nu nog niet. Sommige wonden zijn te vers. Daar moet eerst een korstje overheen komen alvorens ik dat kan delen in een blog. Laten we het erop houden dat er ook in beestenboel-land veel is gebeurd. Heel in het kort: van ons kippenbejaardenhuis is er nog eentje over. Het heeft even geduurd maar Jup, de kat van schoonma, woont nu bij ons. Greumelke is alive and kicking. Ze heeft een heel eigen leef-ritme en dat is erg wennen geweest voor manlief en mij. En daar werken we nog aan trouwens. En Luca, lieve Luca, is er niet meer…

Met onze 120.000 andere wei-dieren gaat het prima. Misschien weten jullie nog dat we voor corona begonnen zijn met een imkercursus? Tijdens corona lag deze stil om uiteindelijk weer opgepakt te worden via Zoom-lessen. Vorig jaar, aan het begin van de zomer, kregen we onze volkjes uitgereikt en begonnen ook de praktijklessen weer. Sinds die tijd hebben we ons steeds meer verdiept in het wel en wee van de honingbij. Afgelopen maand hebben we examen gedaan en ja, we zijn geslaagd voor beginnend imker.

5 juli was het dan zover. De dag waar ik ontzettend naar heb uitgekeken. Het slingeren van onze allereerste honing. Ik heb van iedere minuut genoten. Het is veel werk maar geeft zo ontzettend veel voldoening. En resultaat. Afgelopen week heb ik een deel van de honing in potjes gedaan en het zijn er veel! Ongelooflijk wat die bijtjes een werk hebben verzet. 

Vandaag ben ik begonnen met de tweede lading in potjes te doen. Dit is een heel mindfull gebeuren. Het dwingt je tot rust want het vullen moet heel secuur gebeuren. Je wilt tenslotte geen knoeiboel in je keuken. En daarna moeten er etiketten worden geplakt en het geheel een beetje worden aangekleed. Ook iets waar ik erg van kan genieten.

Dit was het voor nu.

Fijne dag vandaag.

Lieve groet van

Ingrid

Advertentie

7 gedachten over “Hey, hoi, hallo…

  1. Fijn dat je er weer bent Ingrid! Ik heb veel aan je gedacht – onder meer door veel ganzen-gedoe bij de buren, maar ook zonder dat. Gefeliciteerd, met het halen van jullie imkersdiploma. En wat zien die potjes honing er meteen professioneel uit… ga je ze ook verkopen?

    Geliked door 1 persoon

  2. Jajaja ik zag het goed! Een bericht van de Piep-show! Welcome back! Fijn weer te mogen genieten van alle verhaaltjes over vrolijk gefladder, getrippel en nu ook gezoem! 👍

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.