beestenboel·bezoek·broeden·broedtijd·buiten leven·buitenleven·buitenwonen·dierengedrag·erfdieren·geluk·genieten·groot onderhoud·klussen·nachtcamera·natuur·paartijd·spechten·vogels·voorjaar·wildcamera

Een spechten holletje

We zijn volop bezig met werkzaamheden in de tuin. Manlief neemt het gazon onderhanden en tegelijkertijd zijn we bezig om het terras achter het huis te vernieuwen. De rest van de stenen paadjes en het terras achter moet onkruidvrij worden gemaakt. Dit jaar hoef ik niet zoveel te verwijderen waar mijn rug me erg dankbaar voor is. Maar toch. Het gepoep van de eendjes en de mezenbolletjes hebben genoeg sporen achtergelaten.

Uiteindelijk zaten we gisteren erg moe maar voldaan achter in de wei op het bankje te genieten van de zon en een drankje. Tevreden keken we om ons heen. Al het beestenspul was in de buurt. De ganzen waren even druk bezig met elkaar, de eendjes zwommen in de vijverbak naast het bankje en de kippen zaten rondom ons hopend op een lekker hapje. Af en toe strooiden we dan eens wat meelwormpjes hun kant uit en dan waren ze even bezig. 

Ineens kwam de grote bonte specht aangevlogen en landde op de pruimenboom in ons gezichtsveld. Heel stil bleven we zitten. Even genieten want ze zijn heel mooi maar ook erg schichtig. Toch vertrouwde deze specht het wel nadat hij een eeuwigheid om zich heen had zitten kijken. En wat bleek? Hij was bezig aan het bouwen van een holletje. Ineens verdween hij helemaal in het holletje en vervolgens kwam af en toe zijn kopje eruit met houtvezels die hij op de grond liet vallen. Dat ging zo een tijdje door. Ik heb er foto’s van kunnen nemen maar met de telefoon kreeg ik hem niet helemaal scherp in beeld. Na een tijdje zat hij weer een hele poos, met zijn kopje buiten het holletje, de boel buiten te inspecteren. En kwam hij zijn holletje uit om naar de kastanjeboom te vliegen. We grepen dat moment aan om ons naar de tuin te verplaatsen zodat de specht rustig verder kon bouwen zonder door ons gestoord te worden. Wel maakte ik nog eerst een foto van zijn werk. Mooi hè? En nu maar wachten tot hij een partner heeft gevonden, het paartje zich settelt en mevrouw specht eitjes gaat leggen. Dat zou wel heel erg leuk zijn. Daar kunnen we mooi de wildcamera op los laten!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.